Sütések
Grillezett tarja malacfül raguval
Bíró Lajos talán leghírhedtebb fogása az “Ökörpofa retro” néven futó marhapofa pörkölt, maceszgombóccal és malacfül raguval. (1.kép)
Nagyjából a körúti éttermének 2004-es nyitása óta étlapon volt és 15 év alatt igazi klasszikus lett
Lazac és tengeri herkentyűk grillezve
Aranydurbincs, bőrös lazacfilé, garnéla, bébi tintahal, szívsaláta, ananász és paradicsom került a a P-1 Max rácsára és rostlapjára.
továbbBáránypájsli
Báránypájsli petrezselymes grízgombóccal, avagy szalontüdő a bárány belsőségeiből.
A pájsli monarchia-korabeli étel. Hihetetlenül népszerű volt Magyarországon és Ausztriában egyaránt, de manapság sajnos könnyebb Bécsben belebotlani, mint itthon. Aki szereti a belsőségeket, biztos, hogy rajong ezért az ételért, ezért ajánlott felvenni a házi szakácskönyvbe.
Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal
Nagy belsőség rajongó vagyok, ezért szívesen használok bárány, kecskegida, malac, nyúl vagy kisebb-nagyobb szárnyasok belsőségeit levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, ragukhoz vagy pörkölthöz.
Most az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elérhető belsőségekhez, a csirkééhez nyúltam, hogy elkészítsek egy igazán férfias pörköltet bográcsban.
Kacsalakoma Dutch ovenben
A kacsacombot sokféleképpen el lehet készíteni, én most egy nagyon egyszerű módszert választottam, ami minimális odafigyelést igényel, a végeredmény viszont pazar lesz.
továbbSkirt steak (rekeszizom)
A skirt steak a marha hasüregének két különböző izom részéből származik. A külső oldali izom, azaz outside skirt a rekeszizom, a belsőoldali, azaz inside skirt a transversus hasizom.
továbbBácskai tarhonyáshús
A tarhonyáshús azon ételek egyike, amin sokan felnőttünk. Ettük otthon, a napköziben és különféle menzákon. Akárhogy is volt elkészítve, mindig jólesett. Igazi magyaros.
továbbTomahawk steak
8 hétig érlelt, magyar tarka gerincéből vágott, másfél kilós tomahawkot sütöttem a P-1 grillen.
továbbEgész süllő a parázs felett
A süllő a magyar halevők nagy kedvence. Lágy, elegáns, hófehér húsa van, és még ipszilon szálka sem nehezíti meg az elfogyasztását. Ez a gyönyörű ragadozó hal a Balatonban és a Tiszában is pecázható.
tovább