A kacsacombot sokféleképpen el lehet készíteni, én most egy nagyon egyszerű módszert választottam, ami minimális odafigyelést igényel, a végeredmény viszont pazar lesz.
Fogtam a holland bográcsot beleraktam a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát, kacsazúzát és szívet, sóztam, ízesítettem borssal, majorannával és kevés füstölt fűszerpaprikával, majd a tetejére pakoltam az előző este befűszerezett pecsenye kacsacombokat.
A bogrács alul-felül kapott egy jó adag parazsat és magára hagytam. Másfél óra után a parazsat frissre cseréltem és újabb másfél óra után bontottam csak meg a csomagot.
A combok egy árnyalattal voltak csak világosabbak a kelleténél ezért egy gyors sárkányozást (szakácsfáklya) ítéltem meg neki és már lehetett is tálalni.
Na és a végeredmény: A várakozásaimat mindenképp felülmúlta. A kacsacomb nem készült túl, nagyon jó állagú lett, ami pedig alatta volt az mese. A burgonya krémesre, a belsőségek pedig vaj puhára konfitálódtak a kacsazsírban.
Eszköz: Masvarko Grill P-1