Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Lazac és tengeri herkentyűk grillezve

 

Aranydurbincs, bőrös lazacfilé, garnéla, bébi tintahal, szívsaláta, ananász és paradicsom került a a P-1 Max rácsára és rostlapjára.

A lazac egyáltalán nem jó teljesen átsütve, igazából nyersen a legjobb, gondoljunk csak a lazactatárra, a szusira vagy a gravlaxra. De ha megsütjük, akkor úgy tegyük, hogy csak a bőrös oldalával lefelé grillezzük addig, amíg a bőr ropogós lesz illetve, félig átsül a vastag filé. A felső részét habzó, citromos vajjal ecseteljük, így az a rész is szépen átmelegszik, de a fehérjék még nem csapódnak ki. Ha garnélát veszünk, mindig a nyerset válasszuk, aminek a színe szürke, mert az előfőzött semmire se jó. A garnélát magas hőmérsékleten 2-4 percig sütjük, amint kipirosodik le is vehetjük, mert hajlamos gyorsan túlkészülni és onnan nincs visszaút.

A tintahal szintén gyorsan készül magas hőmérsékleten, ez most kb. 5 perc volt.

Ha sikerül érett ananászt venni, akkor zseniális kísérője a halaknak, húsoknak.

 Eszköz: Masvarko Grill P-1 Max Corten

vissza