Termékkategóriák

  • Sütők

    Sütők

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

Grillezett tarja malacfül raguval

 

Bíró Lajos talán leghírhedtebb fogása az “Ökörpofa retro” néven futó marhapofa pörkölt, maceszgombóccal és malacfül raguval. (1.kép)
Nagyjából a körúti éttermének 2004-es nyitása óta étlapon volt és 15 év alatt igazi klasszikus lett

 Azért szerettem nagyon ezt az ételt, mert nincs benne semmi újragondolva, egy nagyon jól elkészített marhapörkölt és bátor, kreatív garnírungok teszik teljessé a fogást. Nincs benne megfelelni akarás, nincs benne kullogás a nemzetközi trendek után, egyszerűen magyaros és extravagáns.

A malacfül ragut most átemeltem a grillezett tarjámhoz feltétként és így kerekedett belőle egy elég ütős grill étel. A mangalica fület alaposan leperzseltem és fűszerekkel, hagymákkal puhára abáltam, majd még langyos állapotában leszéleztem, a vastagabb részeket levágtam és csak a javát felhasználva kockára vágtam.

A 25 dekás tarjaszeleteket előző este vékonyan áthúztam olajjal és mustárral, borsot őröltem rá és pihenni hagytam másnapig. Miközben a tarja szeletek a parázs felett sültek, a rostlapon kockára vágott vöröshagymát pirítottam majd rátettem a mangalica fület, zúzott fokhagymát, újhagyma zöldet, sót, borsot és enyhén összepirítottam. Heston Blumenthal féle sült krumplit sütöttem (előfőzés, elősütés, készre sütés) erre tettem egy szelet tarját és a tetejére fülragut halmoztam.

Eszköz: Masvarko Grill P-1 Max Corten

vissza