Termékkategóriák

  • Sütők

    Sütők

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

  • Sütések

    Sütések

Bácskai tarhonyáshús

 

A tarhonyáshús azon ételek egyike, amin sokan felnőttünk. Ettük otthon, a napköziben és különféle menzákon. Akárhogy is volt elkészítve, mindig jólesett. Igazi magyaros.

Az alapja sertés vagy marhapörkölt amihez a végén hozzákeverjük a készre párolt tarhonyát, esetleg belefőzzük azt a pörköltbe. Bácskai attól lesz, hogy kockára vágott paradicsom és paprika, esetleg lecsó kerül bele az utolsó 10 percben. Marhapörköltből az igazi, de most elkészítettem mangalica pofahúsból és ez bizony Forma 1-es alapanyag.

A pofahúsból pörköltet főztem és az utolsó 10 percben hozzáadtam némi felkockázott paradicsomot és paprikát.

A dörzsölt tarhonyát mangalica zsíron megpirítottam, majd készre pároltam és hozzákevertem a pörkölthöz. Finomra vágott petrezselyemmel illetve snidlinggel frissítettem az ételt, ezután kb. 15 percet pihentettem, hogy a tarhonya magába szívja a sűrű pörköltszaft egy részét. Kovászos uborkával tálaltam. Keveset nem érdemes főzni, mert másnap is nagyon kelendő.

Eszköz: Masvarko Grill P-1

vissza