Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Hízott májjal töltött csirke

Hízott májjal töltött csirke

Bíró Lajos séf, budai éttermében vasárnaponként, hízott kacsamájjal töltött, csontozott csirkét készítenek azoknak a vendégeknek, akik ezt előre megrendelik. A sültet burgonyapürével és barackbefőttel tálalják. Az étel olyannyira impozáns, hogy erős késztetést éreztem az elkészítésére.

tovább

Flekken

Flekken

Ciki vagy sem a mustáros tarja?
Természetesen nem. A pácolást/marinálást senkinek nem kell bemutatni, hisz időtlen idők óta alkalmazzák mindenhol a világon. Készítünk különböző marinádokat húsokra, halakra vagy éppen zöldségekre, aromatizálás, állagjavítás és/vagy tartósítás céljából.

tovább

Csevap

Csevap

Az Észak Balkán sokszínű gasztronómiájának egyik emblematikus étele a csevap. Ez a kis kolbászka a kebabfélék családjába tartozik, rokona az erdélyi/román mics-nek, a macedon kjebapčinja-nak és a bolgár kebabcse-nak. Az elnevezései a következőképpen alakulnak: a ćevap többes számban ćevapi, kicsinyítő képzővel ćevapčić, az pedig többes számban ćevapčići.

tovább

GRILLcsirkék

GRILLcsirkék

A csirkehús Magyarországon és számos más országában is, az egyik legkedveltebb húsféle. Szakácsok számára nem a legnagyobb kihívás ezzel az alapanyaggal dolgozni, de vannak technikák, amikkel nagyon izgalmas végeredményt lehet produkálni. Különben meg aki a csirkét nem tudja jól elkészíteni, mással is nehezen fog boldogulni. Mondhatjuk, hogy alapfeladatnak számít.

tovább

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

A Cigánypecsenye a magyar férfiember nagy kedvence. Mindannyian ismerjük az éttermi, meggyalázott verziót (tisztelet a kivételnek), amikor szárazra sütött karajfilét tálalnak szalonnával és mirelit sültkrumplival. Pedig ez az étel könnyen és gyorsan elkészíthető, csak egy kis gondosságra van szükség.

tovább

Big Mac

Big Mac

A Big Mac a világ leghíresebb hamburgere, ami olyannyira népszerű, hogy a The Economist 1986 óta használja a Big Mac indexet a vásárlóerő paritás mérésére. A Big Mac egy jó szendvics, a gond csak az, hogy silány alapanyagokból a gondosság minden szikrája nélkül készül. Ha jót akarunk enni, el kell készítenünk magunknak.

tovább

Egész tejesbárány a grillen

Egész tejesbárány a grillen

A bárány az egyik legízletesebb húsfajta, és ha azt faszénparázs felett, füstölőfával kiegészítve sütjük meg, azt bizony nehéz lesz überelni.

tovább