Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Ludaskása öntöttvas edényben

Ludaskása öntöttvas edényben

A ludaskása egy összetett étel, amit számtalan variációban el lehet készíteni. Hagyományosan libaaprólék, azaz másodlagos részek képezik az alapját, de vannak egészen kifinomult változatok, amikben a legnemesebb részek, mint a comb, mell és a hízott máj is szerephez jutnak.

tovább

Csülöksütés

Csülöksütés

A sertéscsülök ikonikus alapanyag a magyar ember számára. Füstöljük, főzzük, sütjük, esszük hidegen és melegen, beletesszük a töltött káposztába, a pacalpörköltbe, a bablevesbe, a lencselevesbe, a kocsonyába, kerülhet a főzelékek tetejére feltétként, és természetesen rottyantunk belőle egy csülökpörköltet.

tovább

Razsnyics

Razsnyics

Tapasztaltabb grillezők tudják, hogy bár jópofa dolog mindenfélét felszúrni a nyársra, a legjobb eredmény úgy érhető el, ha pálcánként egy alapanyagban gondolkodunk. Az egy nyárs-egy hús elméletét a távol-keleti, a kaukázusi és a balkáni népek már réges rég felállították. Szinte minden nemzetnek van nyársas étele, a Szerbeknél ez a razsnyics.

tovább

Vargányás báránybelsőség-ragu nokedlivel

Vargányás báránybelsőség-ragu nokedlivel

Van egy sztereotípia a magyarok étkezésével kapcsolatban, miszerint rengeteg zsíros húst, belsőséget és mindenféle gusztustalan dolgot eszünk, amin a külföldiek rendre meghökkennek. Ezt képzavart mi magunk tartjuk életben, ráadásul a valóságtartalma nagyon csekély.

tovább

Bácskai rizseshús

Bácskai rizseshús

Elöljáróban fontosnak tartom tisztázni, hogy a magyar konyha rizses ételei nem az olasz rizottó, hanem a közép ázsiai eredetű piláf rokonai. A piláf egy rizskészítési technika és egy húsos-zöldséges étel elnevezése is egyben.

tovább

Hízott májjal töltött csirke

Hízott májjal töltött csirke

Bíró Lajos séf, budai éttermében vasárnaponként, hízott kacsamájjal töltött, csontozott csirkét készítenek azoknak a vendégeknek, akik ezt előre megrendelik. A sültet burgonyapürével és barackbefőttel tálalják. Az étel olyannyira impozáns, hogy erős késztetést éreztem az elkészítésére.

tovább

Flekken

Flekken

Ciki vagy sem a mustáros tarja?
Természetesen nem. A pácolást/marinálást senkinek nem kell bemutatni, hisz időtlen idők óta alkalmazzák mindenhol a világon. Készítünk különböző marinádokat húsokra, halakra vagy éppen zöldségekre, aromatizálás, állagjavítás és/vagy tartósítás céljából.

tovább

Csevap

Csevap

Az Észak Balkán sokszínű gasztronómiájának egyik emblematikus étele a csevap. Ez a kis kolbászka a kebabfélék családjába tartozik, rokona az erdélyi/román mics-nek, a macedon kjebapčinja-nak és a bolgár kebabcse-nak. Az elnevezései a következőképpen alakulnak: a ćevap többes számban ćevapi, kicsinyítő képzővel ćevapčić, az pedig többes számban ćevapčići.

tovább

GRILLcsirkék

GRILLcsirkék

A csirkehús Magyarországon és számos más országában is, az egyik legkedveltebb húsféle. Szakácsok számára nem a legnagyobb kihívás ezzel az alapanyaggal dolgozni, de vannak technikák, amikkel nagyon izgalmas végeredményt lehet produkálni. Különben meg aki a csirkét nem tudja jól elkészíteni, mással is nehezen fog boldogulni. Mondhatjuk, hogy alapfeladatnak számít.

tovább

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

A Cigánypecsenye a magyar férfiember nagy kedvence. Mindannyian ismerjük az éttermi, meggyalázott verziót (tisztelet a kivételnek), amikor szárazra sütött karajfilét tálalnak szalonnával és mirelit sültkrumplival. Pedig ez az étel könnyen és gyorsan elkészíthető, csak egy kis gondosságra van szükség.

tovább