Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Bárány csevap

Bárány csevap

Nem jellemző, hogy a balkánon a csevap bárányból készüljön, de nem is példa nélküli. Na nem azért mert nem lenne nagyon jó, hanem a bárányhús egyszerűen túl drága a csevapba.

tovább

Báránypörkölt

Báránypörkölt

Báránypörkölt lapockából, oldalasból, dagadóból és csülökből. Tulajdonképpen egy szoft birkapörkölt, de annál sokkal arisztokratikusabb.

tovább

Brassói aprópecsenye vastárcsán

Brassói aprópecsenye vastárcsán

Talán nincs még egy olyan magyar étel, amit annyi féleképpen értelmeznek és készítenek, mint a Brassói aprópecsenye. A különböző táborok között, szinte semmiben sincsen konszenzus a sertéshús és fokhagyma használatát leszámítva.

tovább

Pacalpörkölt bográcsban

Pacalpörkölt bográcsban

Sokunk szíve csücske a PACALPÖRKÖLT.
Rengeteg helyen fogyasztják és imádják a pacalt. Kultikus alapanyag ez többek között Erdély, Olasz, Francia, Spanyol, Portugál, India, Kína és Mexikó konyháin, ahol a legkülönbözőbb módon elkészített előételek, levesek és főételek kerekednek ki belőle, de nekünk Magyaroknak természetesen a pacal, pörkölt formájában testesül meg, méghozzá csípősen.

tovább

Roast beef szendvics

Roast beef szendvics

A roast beef azaz a marhasült, az angolszász országokban a vasárnapi ebédek sztárja. Hogy milyen a háziasszony marhasültje, az igazi fokmérőnek számít. A jó roast beef közepesen van átsütve, szaftos és természetesen alap a minőségi hús.

tovább

Ludaskása öntöttvas edényben

Ludaskása öntöttvas edényben

A ludaskása egy összetett étel, amit számtalan variációban el lehet készíteni. Hagyományosan libaaprólék, azaz másodlagos részek képezik az alapját, de vannak egészen kifinomult változatok, amikben a legnemesebb részek, mint a comb, mell és a hízott máj is szerephez jutnak.

tovább

Csülöksütés

Csülöksütés

A sertéscsülök ikonikus alapanyag a magyar ember számára. Füstöljük, főzzük, sütjük, esszük hidegen és melegen, beletesszük a töltött káposztába, a pacalpörköltbe, a bablevesbe, a lencselevesbe, a kocsonyába, kerülhet a főzelékek tetejére feltétként, és természetesen rottyantunk belőle egy csülökpörköltet.

tovább

Razsnyics

Razsnyics

Tapasztaltabb grillezők tudják, hogy bár jópofa dolog mindenfélét felszúrni a nyársra, a legjobb eredmény úgy érhető el, ha pálcánként egy alapanyagban gondolkodunk. Az egy nyárs-egy hús elméletét a távol-keleti, a kaukázusi és a balkáni népek már réges rég felállították. Szinte minden nemzetnek van nyársas étele, a Szerbeknél ez a razsnyics.

tovább

Vargányás báránybelsőség-ragu nokedlivel

Vargányás báránybelsőség-ragu nokedlivel

Van egy sztereotípia a magyarok étkezésével kapcsolatban, miszerint rengeteg zsíros húst, belsőséget és mindenféle gusztustalan dolgot eszünk, amin a külföldiek rendre meghökkennek. Ezt képzavart mi magunk tartjuk életben, ráadásul a valóságtartalma nagyon csekély.

tovább

Bácskai rizseshús

Bácskai rizseshús

Elöljáróban fontosnak tartom tisztázni, hogy a magyar konyha rizses ételei nem az olasz rizottó, hanem a közép ázsiai eredetű piláf rokonai. A piláf egy rizskészítési technika és egy húsos-zöldséges étel elnevezése is egyben.

tovább