Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Grillezett császárhús

Grillezett császárhús

Császárhúst grilleztem bükkfa parázson. A császárhús a sertés oldalszalonnája. Magába foglalja az oldalast és a dagadó egy részét. Bontás után a dagadóvéget levágva, téglalap alakúra formázzák, és a bordacsontokat eltávolítják belőle egyesével vagy egészben.

tovább

Bab extrákkal avagy a fejes bab

Bab extrákkal avagy a fejes bab

Össze akartam rakni egy jó babos ételt, mert szeretem a sóletet, a babgulyást, a csülkös bablevest, a csilis babot vagy épp a cassoulet-et. Az utóbbit leszámítva, mindegyikben dominál a paradicsom vagy a fűszerpaprika, ezért egy bianco változat lebegett a lelki szemeim előtt, amiben a bab mellett hétpróbás alapanyagok sorakoznak fel.

tovább

St.Louis cut oldalas rendhagyó módon

St.Louis cut oldalas rendhagyó módon

Oldalast sütöttem, de nem akárhogy.
Egy majd két kilós St. Louis-t tettem fel az AF-1 rácsára. Sót, borskeveréket és fokhagymát kapott előtte. Nincs deflektor, nincs vizesedény, nincs indirekt zóna, nincs zárt sütőtér. A hús és a keményfa tüze néz farkasszemet egymással.

tovább

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye bükkfaparázson az AF-1 grillen. Egy roppant egyszerű, de annál nagyszerűbb étel. Természetesen csakis tarjából!

tovább

Bárány csevap

Bárány csevap

Nem jellemző, hogy a balkánon a csevap bárányból készüljön, de nem is példa nélküli. Na nem azért mert nem lenne nagyon jó, hanem a bárányhús egyszerűen túl drága a csevapba.

tovább

Báránypörkölt

Báránypörkölt

Báránypörkölt lapockából, oldalasból, dagadóból és csülökből. Tulajdonképpen egy szoft birkapörkölt, de annál sokkal arisztokratikusabb.

tovább

Brassói aprópecsenye vastárcsán

Brassói aprópecsenye vastárcsán

Talán nincs még egy olyan magyar étel, amit annyi féleképpen értelmeznek és készítenek, mint a Brassói aprópecsenye. A különböző táborok között, szinte semmiben sincsen konszenzus a sertéshús és fokhagyma használatát leszámítva.

tovább

Pacalpörkölt bográcsban

Pacalpörkölt bográcsban

Sokunk szíve csücske a PACALPÖRKÖLT.
Rengeteg helyen fogyasztják és imádják a pacalt. Kultikus alapanyag ez többek között Erdély, Olasz, Francia, Spanyol, Portugál, India, Kína és Mexikó konyháin, ahol a legkülönbözőbb módon elkészített előételek, levesek és főételek kerekednek ki belőle, de nekünk Magyaroknak természetesen a pacal, pörkölt formájában testesül meg, méghozzá csípősen.

tovább

Roast beef szendvics

Roast beef szendvics

A roast beef azaz a marhasült, az angolszász országokban a vasárnapi ebédek sztárja. Hogy milyen a háziasszony marhasültje, az igazi fokmérőnek számít. A jó roast beef közepesen van átsütve, szaftos és természetesen alap a minőségi hús.

tovább

Ludaskása

Ludaskása

100-150 éve jellemzően egész liba került a konyhába, ezért szükség volt olyan ételekre, mint a ludaskása, amiben a másodlagos részeket is el lehet használni. A hagyományos elkészítési mód az volt, hogy a levesben megfőtt aprólékokat és zöldségeket feldarabolták, majd a libalevessel megpárolt rizskásába keverték. Egyszerű, finom és tápláló étel.

tovább