Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Grillezett tarja malacfül raguval

Grillezett tarja malacfül raguval

Bíró Lajos talán leghírhedtebb fogása az “Ökörpofa retro” néven futó marhapofa pörkölt, maceszgombóccal és malacfül raguval. (1.kép)
Nagyjából a körúti éttermének 2004-es nyitása óta étlapon volt és 15 év alatt igazi klasszikus lett

tovább

Lazac és tengeri herkentyűk grillezve

Lazac és tengeri herkentyűk grillezve

Aranydurbincs, bőrös lazacfilé, garnéla, bébi tintahal, szívsaláta, ananász és paradicsom került a a P-1 Max rácsára és rostlapjára.

tovább

Báránypájsli

Báránypájsli

Báránypájsli petrezselymes grízgombóccal, avagy szalontüdő a bárány belsőségeiből.
A pájsli monarchia-korabeli étel. Hihetetlenül népszerű volt Magyarországon és Ausztriában egyaránt, de manapság sajnos könnyebb Bécsben belebotlani, mint itthon. Aki szereti a belsőségeket, biztos, hogy rajong ezért az ételért, ezért ajánlott felvenni a házi szakácskönyvbe.

tovább

Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal

Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal

Nagy belsőség rajongó vagyok, ezért szívesen használok bárány, kecskegida, malac, nyúl vagy kisebb-nagyobb szárnyasok belsőségeit levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, ragukhoz vagy pörkölthöz.
Most az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elérhető belsőségekhez, a csirkééhez nyúltam, hogy elkészítsek egy igazán férfias pörköltet bográcsban.

tovább

Kacsalakoma Dutch ovenben

Kacsalakoma Dutch ovenben

A kacsacombot sokféleképpen el lehet készíteni, én most egy nagyon egyszerű módszert választottam, ami minimális odafigyelést igényel, a végeredmény viszont pazar lesz.

tovább

Skirt steak (rekeszizom)

Skirt steak (rekeszizom)

A skirt steak a marha hasüregének két különböző izom részéből származik. A külső oldali izom, azaz outside skirt a rekeszizom, a belsőoldali, azaz inside skirt a transversus hasizom.

tovább

Bácskai tarhonyáshús

Bácskai tarhonyáshús

A tarhonyáshús azon ételek egyike, amin sokan felnőttünk. Ettük otthon, a napköziben és különféle menzákon. Akárhogy is volt elkészítve, mindig jólesett. Igazi magyaros.

tovább

Tomahawk steak

Tomahawk steak

8 hétig érlelt, magyar tarka gerincéből vágott, másfél kilós tomahawkot sütöttem a P-1 grillen.

tovább

Szeletelt marhaoldalas a grillen

Szeletelt marhaoldalas a grillen

Tira de asado, azaz Angus marhaoldalas a P-1 grillen.

tovább

Egész süllő a parázs felett

Egész süllő a parázs felett

A süllő a magyar halevők nagy kedvence. Lágy, elegáns, hófehér húsa van, és még ipszilon szálka sem nehezíti meg az elfogyasztását. Ez a gyönyörű ragadozó hal a Balatonban és a Tiszában is pecázható.

tovább