Masvarko Grill - Argentin grillek, faszenes grillsütők, malacsütők

Argentin grillek, malacsütők és eszközök

Sütések

Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal

Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal

Nagy belsőség rajongó vagyok, ezért szívesen használok bárány, kecskegida, malac, nyúl vagy kisebb-nagyobb szárnyasok belsőségeit levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, ragukhoz vagy pörkölthöz.
Most az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elérhető belsőségekhez, a csirkééhez nyúltam, hogy elkészítsek egy igazán férfias pörköltet bográcsban.

tovább

Kacsalakoma Dutch ovenben

Kacsalakoma Dutch ovenben

A kacsacombot sokféleképpen el lehet készíteni, én most egy nagyon egyszerű módszert választottam, ami minimális odafigyelést igényel, a végeredmény viszont pazar lesz.

tovább

Skirt steak (rekeszizom)

Skirt steak (rekeszizom)

A skirt steak a marha hasüregének két különböző izom részéből származik. A külső oldali izom, azaz outside skirt a rekeszizom, a belsőoldali, azaz inside skirt a transversus hasizom.

tovább

Bácskai tarhonyáshús

Bácskai tarhonyáshús

A tarhonyáshús azon ételek egyike, amin sokan felnőttünk. Ettük otthon, a napköziben és különféle menzákon. Akárhogy is volt elkészítve, mindig jólesett. Igazi magyaros.

tovább

Tomahawk steak

Tomahawk steak

8 hétig érlelt, magyar tarka gerincéből vágott, másfél kilós tomahawkot sütöttem a P-2 grillen.

tovább

Szeletelt marhaoldalas a grillen

Szeletelt marhaoldalas a grillen

Tira de asado, azaz Angus marhaoldalas a P-2 grillen.

tovább

Paprikás csirke bográcsban

Paprikás csirke bográcsban

A paprikás csirke egyike a legnépszerűbb magyar ételeknek. Az 1830-ban megjelent 4. kiadású Magyar Nemzeti Szakácskönyvében, Czifray István így írja le az ételt:

tovább

Egész süllő a parázs felett

Egész süllő a parázs felett

A süllő a magyar halevők nagy kedvence. Lágy, elegáns, hófehér húsa van, és még ipszilon szálka sem nehezíti meg az elfogyasztását. Ez a gyönyörű ragadozó hal a Balatonban és a Tiszában is pecázható.

tovább

Grillezett császárhús

Grillezett császárhús

Császárhúst grilleztem bükkfa parázson. A császárhús a sertés oldalszalonnája. Magába foglalja az oldalast és a dagadó egy részét. Bontás után a dagadóvéget levágva, téglalap alakúra formázzák, és a bordacsontokat eltávolítják belőle egyesével vagy egészben.

tovább

Bab extrákkal avagy a fejes bab

Bab extrákkal avagy a fejes bab

Össze akartam rakni egy jó babos ételt, mert szeretem a sóletet, a babgulyást, a csülkös bablevest, a csilis babot vagy épp a cassoulet-et. Az utóbbit leszámítva, mindegyikben dominál a paradicsom vagy a fűszerpaprika, ezért egy bianco változat lebegett a lelki szemeim előtt, amiben a bab mellett hétpróbás alapanyagok sorakoznak fel.

tovább