Sütések
Csirkebelsőség pörkölt filézett csirkelábbal

Nagy belsőség rajongó vagyok, ezért szívesen használok bárány, kecskegida, malac, nyúl vagy kisebb-nagyobb szárnyasok belsőségeit levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, ragukhoz vagy pörkölthöz.
Most az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elérhető belsőségekhez, a csirkééhez nyúltam, hogy elkészítsek egy igazán férfias pörköltet bográcsban.
Kacsalakoma Dutch ovenben

A kacsacombot sokféleképpen el lehet készíteni, én most egy nagyon egyszerű módszert választottam, ami minimális odafigyelést igényel, a végeredmény viszont pazar lesz.
továbbSkirt steak (rekeszizom)

A skirt steak a marha hasüregének két különböző izom részéből származik. A külső oldali izom, azaz outside skirt a rekeszizom, a belsőoldali, azaz inside skirt a transversus hasizom.
továbbBácskai tarhonyáshús

A tarhonyáshús azon ételek egyike, amin sokan felnőttünk. Ettük otthon, a napköziben és különféle menzákon. Akárhogy is volt elkészítve, mindig jólesett. Igazi magyaros.
továbbTomahawk steak

8 hétig érlelt, magyar tarka gerincéből vágott, másfél kilós tomahawkot sütöttem a P-2 grillen.
továbbPaprikás csirke bográcsban

A paprikás csirke egyike a legnépszerűbb magyar ételeknek. Az 1830-ban megjelent 4. kiadású Magyar Nemzeti Szakácskönyvében, Czifray István így írja le az ételt:
továbbEgész süllő a parázs felett

A süllő a magyar halevők nagy kedvence. Lágy, elegáns, hófehér húsa van, és még ipszilon szálka sem nehezíti meg az elfogyasztását. Ez a gyönyörű ragadozó hal a Balatonban és a Tiszában is pecázható.
továbbGrillezett császárhús

Császárhúst grilleztem bükkfa parázson. A császárhús a sertés oldalszalonnája. Magába foglalja az oldalast és a dagadó egy részét. Bontás után a dagadóvéget levágva, téglalap alakúra formázzák, és a bordacsontokat eltávolítják belőle egyesével vagy egészben.
továbbBab extrákkal avagy a fejes bab

Össze akartam rakni egy jó babos ételt, mert szeretem a sóletet, a babgulyást, a csülkös bablevest, a csilis babot vagy épp a cassoulet-et. Az utóbbit leszámítva, mindegyikben dominál a paradicsom vagy a fűszerpaprika, ezért egy bianco változat lebegett a lelki szemeim előtt, amiben a bab mellett hétpróbás alapanyagok sorakoznak fel.
tovább